1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9


pdweva logo small

Muziek:  Sergei Prokofjev, e.a. 
Bewerking/regie: Pitt de Grooth
Dirigent: Gerhart Drijvers
Verteller: Jasper Buffing

Peter, de Wolf en vele anderen vertelt het verhaal van Peter. Hij woont bij zijn grootvader aan de rand van het bos. Behalve Roodkapje – die in de buurt woont – kent hij niemand. Hij droomt er van om allerlei avonturen te beleven, als tovenaar of als piraat. Dromen die toch niet uit zullen komen. Tot hij op een dag oog in oog staat met een grote, grijze wolf. Dezelfde wolf die ooit zijn ouders heeft gedood. En ineens, op dat moment, zit Peter in zijn eigen, echte, grote avontuur! 


Peter, de Wolf en vele anderen is het beroemde muzikale sprookje van Sergej Prokofjev gecombineerd met een aantal van de bekendste hedendaagse filmmuziek van o.a. Harry Potter en The Pirates of the Carribean. De voorstelling wil de kracht van muziek laten zien en welke verhalen en avonturen je in de melodieën kan vinden. Prokofjev schreef zijn sprookje in de jaren ’30 van de vorige eeuw in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. De muziek moest simpel en verstaanbaar zijn, en dus aantrekkelijk voor kinderen. Door de jaren heen is de compositie een groot succes geworden en heeft het inmiddels de status van klassieker voor jong en oud.

Peter, de wolf en vele anderen is een co-productie van De Theaterrepubliek en muziekvereniging KnA uit Uithoorn. Deze voorstelling is gespeeld op zondag 10 februari om 13:00u en 15:00u in het KnA-gebouw in Uithoorn.

 

Man van La Mancha

logo MvLM credits
Tekst:  Dale Wasserman
Muziek: Mitch Leigh
Liedteksten: Joe Darion
Vertaling:  Stef Bos
Regie: Pitt de Grooth
Regieassistentie: Charlotte Roels
Arrangementen: Leon Pothuizen
Lichtontwerp/techniek: Marcel de Meij
 
Man of La Mancha is presented by arrangement with The Musical Company, LP,
214 Sullivan Street, Ste. 4, New York, NY, 10012-1354. www.themusicalcompany.com
Phone: (212) 598-2204. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
25, 26, 27, 28 september 2019 - Polanentheater Amsterdam 
 
Rolverdeling:
Cervantes / Don Quichot  John Coppens
Knecht / Sancho Theo Baas
Aldonza / Dulcinea Mieke Koers
Hertog / Carrasco Jasper Buffing
Gouverneur / Herbergier Michel Onwezen
Maria / Huishoudster Corinne Rijnders
Fermina / Antonia Melanie Rubingh
Muilezeldrijver / Padre Emiel Smit
Pedro / Barbier Sandro Swen
Juanita / Moor Sam Buffing
Jose ????
Paco ????
 
Als je interesse hebt in een rol die nog openstaat, stuur ons een berichtje via dit formulier.
 
Verhaal
De Man van La Mancha is de musicalversie die Dale Wasserman en Mitch Leigh in 1966 maakten van Cervantes' beroemde verhaal over Don Quichot, de idealist die een eenzame strijd voert tegen onrecht en windmolens. Cervantes, een zestiende-eeuwse Spaanse schrijver, heeft kerk en staat beledigd en wordt, samen met zijn trouwe knecht, opgesloten in afwachting van zijn verhoor door de inquisitie. De andere gevangenen kennen echter hun eigen rechtssysteem en zo moet Cervantes zichzelf eerst voor hen verdedigen. Cervantes stemt toe, op voorwaarde dat hij zich mag verdedigen door een toneelstuk op te voeren waarin alle gevangenen een rol moeten spelen, en waarin hijzelf de rol speelt van Don Quichot, de man van La Mancha. De gevangenen zijn onder de indruk van het bevlogen spel van Cervantes die er hartstochtelijk voor pleit om de wereld niet te zien “zoals hij is maar zoals hij zou moeten zijn”.

Was Don Quichot een dwaas? Misschien, want dwaas ligt heel dicht bij het tegenovergestelde uiterste: wijs. En er bestaat ook nog zoiets als ‘de wijze dwaas’. Zelfs al lijkt de strijd op voorhand verloren, voor Don Quixote is dat geen reden om hem niet te strijden. De kracht die daarvan uitgaat, is iets wat de musical zeker aan ons wil meegeven: droom!

Zelfs de schijnbaar onmogelijke droom is het waard gedroomd te worden!

© 2012 - 2018 & ontwerp: De Theaterrepubliek